Fredags Yoga.

 
Fredaaaag! Jag gillar fredagar. Särskilt de fredagar jag inte behöver åka till skolan. Idag ringde klockan vid sju för att jag skulle kunna jogga ner till gymmet för en timmes Yoga. Kroppen känndes inte helt med på banan idag, balansen sög och styrkan fanns inte riktigt. Men skönt att komma iväg i alla fall. 
Sedan dess har jag ätit finfrulle och kollat otaliga avsnitt av vänner nerbäddad i sängen. Har en fin lista på saker jag borde gjort idag men har inte orkat. Ehh. 
Om någon timme ska jag ta tåget in till Malmö för öl, käk och sen bio. 

Blev tydligen 23..

Tjenarehejsan!
Det var några dar sen sist, sen dess har jag hunnit fylla år, äta tårta flera gånger, byggt en byrå ( eller Martin byggde faktiskt nästan allt) hunnit träna några gånger och lite annat smått och gått.
 Min födelsedag var riktigt fin och välfylld. Började dagen med lite sovmorgon innan föreläsning inne i Malmö vid 11. Sen satte jag mig och födelsedagsfikade med mig själv på EH och försökte få lite pluggat, blev mest att jag läste i min nyinköpta bok om jag ska vara helt ärlig. 
Sen hade jag äntligen tagit tag i att boka in en massage för ett pressentkort jag fick i julklapp så blev en riktigt skön timme där. Man borde unna sig det oftare egentligen..
Sen cyklade jag hem i snöblandat regn, suck. Vad är det med vädret iår egentligen?!
Yoga stod sen på schemat innan det stod god mat, pressent öppning och fika. 
Mycket trevlig dag med god mat och trevligt sällskap! 
 
 

Ett tappert försök..

En liten tanke hag har haft är att jag ska bli bättre på att ta bilder på mig själv och då snackar vi inte vanliga telefonselfies utan ordentliga bilder. Det jobbiga med det är jag är så jäkla obekväm framför kameran. Men idag kände jag mig så kreativ att jag knappt kunde sitta still så jag var tvungen att göra något för att inte smälla av.  Så slängde på lite smink och gick ut i trädgården med kamera och stativ. Ungefär 90% av bilderna åkte direkt ner i soptunnan. Men antar att det är en vanesak och när man står där själv och försöker posera blir det inte alltid som man tänkt sig hahah. men tänker att det kan vara bra att ibland själv stå framför kameran får att få en liten känsla av det också. Det kan ju bara bli bättre från här om man säger så! 

BodyBalance

Tjenare hej. Måndag morgon och det blev inget spinningpass som planerat.  När jag vaknade regna det som bara den så var inte så sugen på att ta mig till gymmet. Menmen, ska köra lite yoga hemma om en stund för att få ryggen på bättre humör och ikväll är det Body Combat som gäller. 
Va iväg på Body Balance igår och det var riktigt skoj, känndes som det behövdes. Är så jäkla orörlig i höfter och benen så all rörlighetsträning gynnar mig. 
 
Dagen annas kommer bestå av plugg, örgh.. Och bakning till imorgon. Ska försöka få till en sådandär riktigt produktiv dag då det hinns med massor, så får vi se hur det går med det..

2016-04-24

Söndag eftermiddag och ännu en helg har sprungit förbi, tur man är ledig imorgon hehe. Hela helgen har i stort sett varit väldigt lugn och med mycket tid att vila upp mig på. Ska snart ta och käka lite och sen köra till gymmet för en timmes body balans. Minns inte sist jag var på det passet sist men det är nog mist två år sedan. Ska bli riktigt gött iaf och jag ser verkligen fram emot det!
 

Det där med att må bra..

 
Jag har några tugga veckor bakom mig om jag ska vara helt ärlig. Har inte mått helt fantastiskt och motivationen till något alls har varit helt nere i botten. Jag är lite sådan att när jag inte mår helt 100 så äter jag massor av skit och detta leder till att jag mår ännu sämre. Det blir en ond cirkel och kroppen mår inte bra av allt skit, jag märker så otroligt stor skillnad på min kropp beroende på vad jag äter. Men energin har varit i botten den också så att säga. De senaste dagarna har jag tagit mig en ordentlig funderare hur jag ska göra för att ta mig ur den onda cirkeln och hur jag ska få tillbaka energin och vara på det bra humör jag brukar vara på. Den där sprudlande tjejen var det ett tag sen vi såg något av. Igår i solen fick jag massor av ny energi och det tror jag blev en lite skjuts på vägen. Men för att faktiskt komma till det som var min tanke med inlägget var att skriva att jag var på Yoga idag. Första gågen på typ ett år och oj jäklar var skönt det var. Känner ett sådant lung och trygghet i kroppen just nu. Känner mig så otroligt avslappnad och jag börjar känna mig redo att ta mig an livet igen. 
 
Jag måste hitta och prioritera saker som gör mig glad och ger mig energi. Det är dags att kapa bort massa onödiga energitjuvar. Jag tänker om jag hittar sätt att må bra innifrån kommer sedan maten att funka och jag kommer kunna ta tag i det sen. Men först måste jag hitta mig själv igen och acceptera att jag är den jag är. Lära mig att acceptera och älska mig själv till fullo, alltid. Och jag tänker börja med detta nu, idag. Jag ska försöka lära mig acceptera att jag kanske inte är den smidigaste, starkaste, snabbaste eller snyggaste. jag är jag och jag duger. Jag ska träna för att jag mår bra av det och för att jag mår bra av det. Det är dags nu att göra saker för mig själv. Jag har bokat in två pass på gymmet imorgon, spinning på morgonen och Yoga på eftermiddagen. Båda för att jag vill och för att jag känner för det. Inte för att jag måste för att bli snygg till beach 2016. Jag ska bli av med den eviga hettsen att alltid bli bättre. Ibland får man faktiskt stanna upp och vara jäkligt nöjd med vem man är och vart man är! ♥

Vårig Onsdag

Gårdagen spenderades i vårens tecken med att inviga picknicksäsongen. Mat smakar så mycket bättre när den blir äten utomhus med fågelsång i bakgrunden. Nästan hela gårdagen spenderades ute förutom 2 timmar som jag var på föreläsning. Jag hade sett att körsbärsträden äntligen slått ut i Botaniska i Lund så tvingade dit Martin för jag verkligen ville ha lite bilder på dem. Dock blåste det något galet så blev inte helt bra, läge för ett besök till snart då med andra ord hehe. Älskar verkligen dessa blommor, inte mycket fyller mg med vårkänslor som dem. 
Vi strövade runt lite i Lund efter det och efter mycket velande inne på Malmborgs över vad vi skulle äta så blev det picknick. Självklart val egentligen, så potatissallad och kylling inhandlades och rumporna sattes i stadsparken. Lund är verkligen en helt fantastisk stad med så mycket natur man kan leta sig till. 

Bare Boheminan

Ny favorit är läppstiftet som pryder mina läppar! Har letat efter ett brunt hur länge som helst men inte hittat den rätta nyansen förren nu. Bare Bohemian i Isadoras matta är det och använder det nästan varje dag, kan inte få nog. Har fått en liten dille på smink över lag just nu och tycker det är riktigt roligt att pilla med det och testa nya kombinationer.

2016-04-18

Minns inte sist jag hade så mycket "vardagsbilder" som jag har som nu i April. Den lilla kameran är emd nästan överallt och lite allt möjligt blir fingat på bild. Roligt att ha lite annat än bara  ha bilder från fotograferingar sparade. 
Men i alla fall, det börjar verkligen bli dags att göra något åt mitt randiga hår ser jag här.. Är sugen på att kapa av det och bleka det riktigt platinablont, nästan så det går mot grått. Men det får bli ett projekt lite längre fram i tiden. 
 
Idag är det måndag igen. Tycker verkligen veckorna bara springer förbi. bara 6 veckor kvar till sommaruppehållet nu. Gissa om jag är taggad på att inte plugga?!
Började denna måndagen med en promenad på rätt exakt en timme, det var soligt imorse men den har gradvis försvunnit kan jag konstatera nu.. Moln, blåst och allmänt höstigt ute. Riktig äkligt och ovårigt om jag får säga det själv. Blä. Är sugen på riktig vår nu så man kan gå i klännigar utan att frysa röven av sig. Är det verkligen för mycket begärt? tror inte det va..
 
Kvällen bjuder på lite Body Combat och en del plugg. Så är väl planen i alla fall, får se hur mycket det faktiskt blir pluggat.. Men har läst en del idag, är nästan i fas med det jag skulle läst till förra veckan nu.. Eh. Yey.

När jag mår skit, vill du ha mig då?

Tjenixen bloggen. Här har det visst varit tyst i veckan. Det har egentligen inte hänt så mycket spännande under veckan förren igår. Har varit ute en del och gått, tränat och varit på några föreläningar. Har inte varit helt på topp alls, men sådana veckor och dagar har man väl ibland. 
Men tillbaka till igår, igår var nämligen en dag jag längtat efter sen typ det blev officiellt att Mimikry skulle komma till Lund. Så jag trottsade lusten att ligga kvar på soffan hela kvällen och åkte in till Lund för att plåta och njuta av lite konsert. Och fy satan vad de gjorde det bra! De är ett av mina favoritband och det var riktigt härligt att stå och få sjunga med i alla favoriterna. Fantastiskt!

Botaniska trädgården

Igår innan festivalmötet tog jag och Martin en sväng till Lund och botaniska för att se hur mycket vår som hade tittat fram där. och det var en del faktiskt, vi spenderade en bra stund strosande både ute och i växthuset.  Tänkte ta och åka dit om några dagar igen när alla körsbärsträd har slagit ut helt. 

Vin och Cheescake

 
I fredags var Josefi för lite Cheescake, vin, skönsång och massor av skitsnack. En mycket trevlig fredag med andra ord. Timmarna sprang iväg och otaliga samtalsämnen han rulla förbi innan det var dags för henne att ta tåget hem. 
 
 

2016-04-04

Vilken fantastiskt måndag det är. Det är varmt ute, dock molnigt, så började dagen med 1.5 timmes promenad med en ljudbok i lurarna.  Därefter har det städats, tvättasts, organiserats och fixas. Har även fått ett glädjande besked. Nämligen att jag fått sommarjobbet som havslivräddare som jag var och gjorde fystester för en vecka sedan.  Så taggad på detta jobbet och tror att det kommer bli en riktigt rolig sommar! Så taggad!! 

Musebesök, Fondue och picknick!

Har haft två himla mysiga dagar med Martin. Igår tog vi en tur till Malmö Slott för att undivka regnet. Riktih mysigt att promenera runt där och bara ta det lugnt. Efter det blev det att ta tåget in till Lund där Martin hade planerat att överraska mig mig med käk på Sandras som vi snackat om huuuur länge som helst att det var dags för. Vi satt där i någon timme och fonduade och njöt av maten. Dock ett halvjobbigt gäng som var där samtidigt så blev en del suckades åt deras skrikande också. Men det var riktigt trevligt och vi (jag) rullade hemåt sen. 
 
Idag sken solen så det var helt klart dags för årets första picknick. Så vi slängde ihop en vit kladdkaka och begav oss ut med formen och lite glass i parken som ligger mitt emot hans lägenhet. Lite blåsigt men skönt att få norpa i sig lite sol.