31 Januari

 
Stel som ett kylskåp är något jag alltid har gått med en titel som.. Något jag är halvbra att arbeta med tyvärr, ska bli bättre. Men när jag började med crossfit kom jag knappt ner något alls i en OHS (over head squat) men nu kan jag faktiskt gå ner i 90 grader (vet att det inte är hela vägen ner på bilden!!). Märker dock att ett problem är att jag faller fram med överkroppen.. Axlarna har iaf blett mycket rörligare och märker stor skillnad i alla rörelser som det är viktigt, alltid varit sjukt stel i dessa.
 
Men nog om min rörlighet nu.. Idag hade vi vår första eximinerande uppgift, ett seminarie i etik med en tillhörande rapport. Intressanta ämnen att disskutera, hade dock önskat ännu mer disskusioner. Men är rätt så bombsäker att det kommer mer under utbildningens gång hehe.

26 Januari

Dags att ta tag  i den långa litteraturlistan som ska betas av i denna kursen. Himla tur man tycker om att läsa och att det är intressanta böcker :)   Har precis spenderat lite tid med att röja upp på rummet efter en förmiddag på soffan. Den här förkylningen har verkligen nockat mig helt. Men kände att det fick räcka nu och ville få lite gjort. Ska till Martin sen då jag fick stanna i soffan igår. Ska en liten sväng in Lund först. Men först måste jag ta igen det jag inte fick läst igår!

Känslan att vara helt rätt i livet

Att det kan vara så troligt skönt att känna att allt bara är rätt. Känner mig så otroligt hemma på utbildningen och känner att det är något jag brinner för. Jag vill bara lära mig mer om allt. Känslan att det faktiskt är roligt att sätta sig ner skriva, plugga osv. Att åka in till skolan inte är en pina och kurserna är så intressanta. Jag är så otroligt glad att jag faktiskt vågade tänka av och hoppa av mitt i lärarutbildningen. För inget var riktigt rätt där faktiskt. Inte som det är nu i alla fall. Det känns så bra att inte behöva traggla vidare i något som jag faktiskt inte vill utan att ta steget iväg och på nya äventyr. Nu känns det som att detta bara blev jätteflummigt, men kände att jag faktiskt ville sätta mig och skriva ner hur bra det känns. Det var länge sedan jag kände  mig såhär glad och motiverad till något. Min sprudlande glädje är tillbaka (förutom en överjävligt förkylning som tvinga ner mig i sängen..) Och det är riktigt jäkla najs om jag får säga det själv ♥
 
 
 

Lenovo Yoga 700

I
 
I Lördags la jag äntligen in en beställning på en ny dator och idag dök den äntligen upp. Min nya kompanjon ör nu en Lenovo Yoga 700. Är än så länge sjukt nöjd och touch-skärmen är en rolig fines jag nog tror jag kommer ha användning för.
 
Idag var det en kursintroduktion och sedan en föreläsning i kommunikation. Riktigt intressant och bra föreläsare. Vi jobbade i basgruppen efter det med en rapport som ska vara inne på fredag. Har varit en lite halvseg dag då jag dragit på mig en förkylning och halsen ömmar.. Vågade dock mig på en promenad nu på kvällen och det var riktigt skönt att få röra lite på sig. Ska sätta mig nu och titta lite på det vi gick igenom idag.
 

50kg

Första veckan på utbildningen är nu avklarad och än så länge så känns det sjukt bra. Verkar vara vettiga kursare och allt verkar än så länge fungera smidigt på Lunds universitet. Är verkligen löjligt taggad på att böra lära mig saker haha.. 
 
Har även fått till en del bra träning denna veckan. Tror jag kom upp i 5 pass med det jag körde imorse, göttmos. Känner verkligen hur mycket piggare kropp och knopp är. Har käkat bra och tränat en del denna veckan och det är lite sjukt hur stor skillnad man känner efter redan en vecka. 
 
Satte ett PR igår på jerk, 50kg for upp lite svajigt men inte allt för tungt. Så det var riktigt gött! Video på detta ses nedan, reppade innan denna flera på 45 så en ökning till borde inte vara allt för långt borta, yey :)
 
Nu ska jag chillidilla lite innan jag ska iväg och jobba på badet, äntligen drar det igång en ny termin efter att badhuset renoverades i nästan ett halvår förra terminen. Så ska bli spännande hur många som är kvar och har hittat tillbaka :)
 
 
 

Ett halvfullt PR är också ett PR. 50 kg satt relativt lätt 👌💪så gött att segheten i kroppen äntligen börjar släppa. #crossfit #wod #crossfitter #crossfitfabriken #minresaräknas #icaniwill #jagharviljan #girlsthatlift #fucklagom #aldrigvila #findyourselfse

Ett filmklipp publicerat av Rebecca Bendren (@beexen) Jan 20, 2017 kl. 10:43 PST


17 Januari

Dag två på sjuksköterskautbildninge avklarad. Mest varit intriduktioner och information än så länge men allt verkar najs hittills.Mycket intryck att ta in så man är rätt mör i huvudet om man säger så.. Är mest bara sugen på att börja komma igång med föreläsningarna och lära mig saker nu haha.. Men det kommer, första riktiga föreläsningen imorgon.
Köpte mig en veckoplanerare innan till att kompletera kalendern lite. 

15 Januari

Söndag efter en välfylld helg blir alltid lite slödag om man säger så. I fredags var vi på supertrevlig middag hemma hos en kursare från idrottstiden till mig och hennes sambo. Riktigt trevligt med god mat och mycket skratt.
Igår var det 25 års partay för en annan kursare. Så det blev att piffa till sig ordentligt och festa till det lite. Blev dock inte allt för sent men trevligt ändå♥
 
Idag har jag inte gjort många knop. Åkte hem från Höör vid lunchtid och har käkat lite här hemma och har börjat kolla upp lite saker inför morgondagens skolstart. Börjar bli lite smånervös men mest taggad. Ska bli så skoj med en ny start med något som redan nu känns så rätt. 
 

Sista hemtentan på Mah

Sitter med sluttampen på sista hemtentan jag kommer skriva på Malmö Högskola och är faktiskt inne på slutarbetet på den. Ska bli så sjukt skönt att kunna skicka in den och jag känner mig än så länge rätt nöjd med den faktiskt. Ska bara ta och formulera det sista och problematisera lite mer sen är det klart. 
Är så taggad på att börja ny utbildning nästa vecka och ser så mycket fram emot det. 
Känner att det enda jag kommer sakna med mah är några få personer♥
 

Northern spirit och akupunktur

Beställde saker från Northern Spirit i söndags och redan idag låg de i brevlådan. Sjukt imponerad av den snabba leveransen. Linnet är sjukt skönt och handskarna känns bra också, ser fram emot att kunna testa dem ordentligt. 
Blir nog inte idag dock då jag sitter men en huvudvärk som suttit i hela dagen sen jag vaknade.. Sitter just nu och tjurar för att huvudvärken inte vill släppa för jag hade verkligen velat träna idag.. 
 
Var en sväng till naprapaten för att få hjälp med min nacke och rygg och fick en del bra övningar. Sen knäckte hon och tryckte en del så hoppas det blir bättre snart.Vi testa även akupunktur så det var lite spännande att få testa det. Det var väldigt intressant och allt som hjälper är positivt. Men ska göra mina övningar varje dag och gå tillbaka till min naprapat om ca 10 dar så hoppas hon ser en förändring till det bättre.
 
 

Vecka 1 - 2017

Jag har tänkt att iår göra en veckosammanfattning i slutet av varje vecka dels för att själv lite minnas vad jag har haft för mig och för att faktiskt bli bättre på att ta mer vardagsbilder. Första veckan och jag ger mig själv underkänt redan nu. Här kommer i princip bara mobilbilder från veckan som gått. Bakläxa till kommande veckan.
 
 
Jag har äntligen kommit igång med träningen igen. 3 pass gjorda denna veckan. Yey på det. 
 
 
Mina nya brillor var redo att hämta ut. Att äntligen kunna se bra med glasögon är ju guldvärt, Sen att jag tycker de är dösnygga också är ju ett fett pluss i kanten. 
 
 
Det blev en tur till Sandras med päronen i början av veckan när orken till att laga mat var låg hos alla. Men lite fondue har man inte tackat nej till. Nya ägare sen sist vi var det men maten var fortfarande av najs kvalite. 
 
Årets föra fotografering blev en riktigt kall sådan. -10 stod termonetern på.. men som tur bjöd vädergudarna på lite sol i alla fall så blev en härlig ton i bilderna. Riktigt roligt att inviga fotoåret såhär :)
 
När jag slog upp ögonen i lördags var det ett vitt landskap som mötte min syn. Äntligen lite snö att ljusa och pigga upp med. 
 
 
 
I lördags öppnades även dörarna för Crossfit fabrikens nya box i Lomma så jag tog bussen i snön för att vara med på invignings-woden och titta på uppvisningstävlingen som skulle gå av staplen. Riktigt najs lokaler och kommer nog bli en hel del pass där i år också. 
 

Årets första träningspass

Idag begav jag mig äntligent till boxen igen för att helt enkelt nöta på lite svagheter. Jobbandet mot årens mål har påbörjats. Sjukt skoj att vara tillbaka igen även fast kroppen kändes lite seg. 
Något som gick förvånandsvärt bra idag var mina pull-ups. Klarade dem rätt så lätt med ett tunt gummiband till hjälp. Målet är att kunna köra utan band innan året är slut och det känns då verkligen inte omöjligt. Har innan alltid behövt nästan det tjockaste bandet för att kunna komma upp men känns som att kipp-rörelsen äntligen börjar lostna. Yey.
 
 
 
 

Det där med att filma själv är svårt att få till bra.. meeen årets första träningen gjord med lite blandat resultat. Avslutade med att nöta pullups med kipp och det känns som att det borde inte vara helt omöjligt utan hjälp snart 😄💪 . . . . . . . . . . . . . . #crossfit #wod #crossfitter #crossfitfabriken #minresaräknas #icaniwill #jagharviljan #girlsthatlift #fucklagom #aldrigvila #findyourselfse #flagom #fitness #fit #gym #girl #happy #teambulle #trainlikeagirl #food #foodporn #healty #flexibility #heart4fitness #motivation

Ett filmklipp publicerat av Rebecca Bendren (@beexen) Jan 4, 2017 kl. 12:47 PST


3 Januari

 
Idag är en sådan dag som inte alls blev som den var planerad från början. På grund av skittradigt väder skjöt vi fram dagens fotografering. Blev istället någon slö timme på soffan innan jag masade mig till Lund för att hämta en bok på bibblan. Just nu sitter jag och försöker få upp värmen efter att ha cyklat i kallt äkligt regn med en stor kopp kaffe och lite youtubtittande. Ska snart börja så smått på min sista hemtenta för malmö högskola (YEY!!) och läsa lite inför seminariet imorgon. 
 
Jag har tänkt (ännu en gång) att jag ska ta mer vardagsbilder. Får se hur länge jag kan hålla i det iår, i fjol räckte det typ januari ut, men ska försöka göra det liite mer spännande än så här. Men känner att det kan vara lite av en kreativ utmaning att lyckas fånga sådant med bra bilder också. 
 

Mål med 2017

Nu tänkte jag precis som alla andra formulera lite mål med året som kommer. Jag vill inte sätta några löften då jag inte vill ha pressen att måste klara av massor av saker därav att jag sätter upp mål istället. Tänkte försöka komma ihåg och göra en utvärdering i slutet av detta året ♥
 
 Vardagsmål
  • I år ska jag ta mig tid att ta hand om mig själv och prioritera mig själv och  göra saker som får mig att må bra och detta involverar flera saker egentligen.  
  • Jag vill läsa mer böcker som inte är kurslitteratur
  • Jag vill grubbla mindre. Jag ska jobba mer på att fatta beslut och släppa saker som jag inte kan göra något åt.
  • I år skulle jag vilja ha ett riktigt kreativt år med nya projekt på olika plan. Jag vill kunna ge mig tid att vara kreativ helt enkelt. Tänkte börja detta med att i slutet av varje vecka göra en sammanfattning av vad som gjorts och detta kräver helt enkelt att kameran är mer. Men jag vill vara kreativ på andra sätt också, vet inte själv än hur dock. 
  • Jag vill lära känna nya människor och arbeta med min sociala kompetens. 
  • Jag vill att 2017 ska bli ett mer spontant år där jag jobbarmed att inte allt måste vara planerat. 
  • 2017 ska vara ett år då jag inte tar på mig mer än vad jag klarar eller vill för den delen. Fokus ska vara att må bra och göra saker jag mår bra av. 
 
 
Träningsmål 2017
 
Detta egentligen utan någon särskilt press, det är saker jag känner är rimliga med en del träning.
  • Träna minst 3pass/vecka och träna för att må bra. 
  • Över 100kg i mark igen.
  • Clean&Jerk 60kg
  • Snatch 40kg
  • Backsquat 80kg
  • Pull-ups med kipp
  • Klara av hand stand pushup
  • Klara av Toes to bars
 
 
 
 

2017

Gott nytt år alla. Känner att jag rullar in på 2017 med stora förhoppningar och förväntningar om ett bra år fylld med bra saker. Kommer senare formulera ett inlägg med lite av mina förväntningar på året och mig själv under året men känner inte riktigt att jag hinner ikväll. Ska nu sätta mig med finslipet på en text som ska in imorgon innan sängen kallar. 
 
Årets första dag har förövrigt varit bra. Till skillnad från många andra har vi inte legat bakfulla idag och det är gött att börja året med att må bra. Vi har tagit en promenad och vi har varit på bio. Precis lagom för en sådandär söndag ♥