Österrike, dag ett och två

Nu har vi spenderat våra två första dagar i Österrike och oj vad bra vi har det. Solen sken hela dagen igår och en stor del av måndagen också. Så härligt! idag har vi fått till några riktigt bra åktimmar på förmiddagen med kanonväder, bra snö och själva åkningen känndes kanoners. Eftermiddagen var lite segare då benen började känna sig trött om man säger så..
 
Vi har precis kommit hem efter att ha käkat middag ute på en av restaurangerna i närheten. Ruskig bra mat och Österrikarna kan verkligen det där med ordentliga portioner!!
 
Nu ska soffan intas och det ska laddas på med energi inför morgondagen. Väderprognosen ser lite sisådär ute med regn hela dagen, men hoppas det ordnar upp sig.
 
Här kommer lite blandat med bilder från de första dagarna, tror inte det behöves någon riktig bildtexter, låter dem tala för sig själv ;)
 
 
 

2017-02-15

Så underbart med solen som äntligen har fått för sig att hitta hit igen, genererar så mycket energi! Gårdagen var riktigt bra med först redovisningstjohejs av en kommunikationsuppgift. Sedan intervju för sommarjobb som känndes som att det gick bra, så bara att hålla tummarna för det nu då..
Sen träffade jag upp Martin och vi käkade god mat här hemma med min familj, eller de som var hemma iaf, och somnade på soffan. Precis lagom alla ♥ dag tycker jag allt.
 
Idag ska jag plugga en hel del, skriva en rapport och en hemtenta, packa inför österrike, tvätta och städa lite. Så ska avrunda lite här nu och ta tag i saker, tjohej!

2017-02-13

Äntligen mår jag bättre, huvudvärken är borta och jag känner mig mentalt pigg. Har haft en bra måndag då vi färdigställt en rapport jag känner mig nöjd med och nöjd med att ha mitt namn på. Påbörjat en annan som jag sitter och finurlar på just nu faktiskt. Har även umgåts med Martin några timmar och drällt runt på stan och kollar lite affärer, köpt lite nya kläder inför morgondagens intervju för ett sommarjobb. Ska bli spännande att se vad de har att säga och hoppas på att göra ett bra intryck. Hade varit skönt med ett jobb i hemmakommunen för en gångs skull. Men vi får se :)
Har varit på så allmänt bra humör idag, känns så bra. Imorgon väntar en uppföljning på lite kommunikationsinspeliningar vi gjorde för ett tag sedan. Ska bli skoj att disskutera lite. Ska snart förbereda mig lite inför det också. Är en heldag med pluggsaker idag hehe. Men har en del jag vill få helt klar innan vi åker till Österrike på fredag så jag slipper ha med plugg dit!
 

Feber...

 
Hej och hå vad sjuk jag har blivit, igen.. De senaste tre dagarna har präglats av feber, extrem huvudvärk vid minsta rörelse och nacken är så sten och ond att jag knappt kan röra den. Skoj.. Superskoj.. Fick iaf två friska dagar innan dett möget, härligt.. Men ska inte klagar mer, känner mig aning piggare idag i huvudet iaf, fick sova okej utan allt för mycket feberfrossa. Gårkvällen spenderades med lösgodis och 112 på liv och  död, precis lagom när man knappt orkar lyfta huvudet..
Sitter just nu och skriver lite och försöker ta ikapp lite av det plugg jag inte fick gjort torsdag/fredag. Har en hel del jag vill hinna klart med innna vi åker till Österrike på fredag nästa vecka!

Fältstudier

Idag och imorgon är jag på Landskrona Lassarett på en medicinavdelning för att göra två fältstudier. Såhär efter första dagen ute på fältet känns det fortfarande helt rätt. Har nog aldrig kännt mig så på rätt plats i livet innan till fullo. Allt stämmer.
Dagen har varit intressant och börjades tidigt. Känns som jag fått upp ögonen ännu mer för proffesionen och vad den innebär och än så länge känns det lockande. Är lite trött i huvudet nu efter en dag med mycket intryck. Är supertaggad på att åka tillbaka imorgon för ännu mer intryck och tankar. Ska sätta mig och skriva ihop en hel drös med frågor nu så man verkligen får ut så mycket som det bara går av dessa dagar.
 
 
 

Det eviga hostandet..

Nu får det banne mig räcka med denna förkylning som dröjer sig kvar med en hosta som vägrar ge sig. Sådär skoj. Men lika glad är jag ändå eller vad säger man. 
Ännu en skolvecka drar mot sitt slut, har bara lite basgrupppsarbete imorgon. Denna tordag spenderades med 2 stycken 3 timmars föreläsningen, så att säga att man är lite mosig i huvudet vore en underdrift. Men tycker ändå tiden av föreläsningarna springer fram, det är så intressant och jag vill bara veta mer. Får så många "aha" upplevelser hela tiden och kan koppla det till så mycket. Studiemotivationen är verkligen på topp!
 
Nästa vecka ska vi ut på fältstudier och jag ska vara på sjukhuset i Landskrona på medicinavdelning 4 där de har mest stroke patienter och ortoped. Ska bli så roligt att komma ut och se allt vi snackat om dessa första veckorna på riktigt eller vad man ska säga. Synd att det bara är två dar.. men första långa Vfun ligger nästa termin så får se fram emot det istället hehe.
 
Nu ska jag ta och läsa lite artiklar och fixa lite inför morgondagens tur till skolan. Har eventuellt lite bio och lite resturang besök inplanerat imorgon så känns som en kanonfredag som väntar ♥