2015-04-29

Idag har jag en riktigt pluggdag och jag har snart producerat två sidor text. Men känner lite att jag har fastnat nu, men att jag har kommit igång lite är rätt skönt. men det känns som de flesta uppgifterna i denna kursen är så jäkla luddiga..Tänkte snart ta en längre paus för lite Yoga, hittade en youtubekanal med 30dagars yoga så tänkte testa den första idag. Har rätt bra med träningsvärk i kroppen idag kan jag ju säga.. Först 2h badminton i skolan och sen drog jag av ett sent bänk och mark pass på gymmet igår kväll. Körde lätta mark igår med den högsta vikten på 70kg så rätt mycket teknik med andra ord. Vill öka på massor igenom men vågar inte riktigt än, tänkte mest skynda långsamt. Men i slutet av maj tänkte jag nog ha ett maxtest igen. En månad till med nötning av tenknik med andra ord, skoj.. Fast det kändes tungt igår, tekniken kändes bra men vikterna förvånadsvärt tunga.. Bänken kändes bättre, har inte bänkat sen i julas typ så det kändes förvånadsvärt bra. Körde en etta 35kg som faktiskt bara är 5kg under mitt bästa. Är så pinsamt svag i bröstmusklerna men det ska vi nog kunna göra ändring på nu :) 

Men nu ska jag återgå till att svära över skoluppgifter och sedan packa lite inför Dalarna som vi åker upp till imorgon. 
 
 

2014-04-27

 Måndagen börjar lida mot sitt slut och så även jag. Har precis krånglat med att byta hjul på cyklen så nu har jag en fungerande cyklen igen, yey. Bara ett halvår den har varit paj eller något. men så skönt att kunna cykla till tåget på morgonen och kunna vara där på 5 minuter istället för 15 som det tar  nu. All tid man kan spara på morgonen är guld värd. 
 
Som jag skrev är jag helt slut och har precis landat på soffan. Hade egentligen tänkt ta mig iväg och träna men både motivationen och orken försvann. Men känner att det är helt okej då jag faktiskt har klarat av ett livräddingstest idag så tycker det är okej att vara lite trött. Imorgon har vi en föreläsning och sen raketsporter i Baltiska hallen. Skönt med en utbildning som man inte sitter stilla under iaf :)

Födelsedagsfirning

 
 Idag var det min tur att bli ett år äldre och dagen börjades med tidig frulle med familjen, en kompis och hennes kille. Sedan tog jag mig en tur till kvidinge för att fota dop/bröllop innan bilen gick hem igen för firning med lite av släkten och familjen. har haft en riktigt bra dag med massor av mat, fika och skratt :) ♥

2015-04-25

Gårkvällen var riktigt trevlig och jag hade det riktigt bra. Jag och Martin åkte in vid halvsju för att käka lite och dricka lite vin innan vi begav oss för att möta upp resten av sälksapet. Vi satte oss på Botulf och vi satt kvar där hela kvällen innan det blev BK och sista tåget hem. Idag har jag stått och bakat och fixat inför morgondagens kalasande största delen av tiden. har en del kvar att fixa efter middagen men bara det roliga kvar nu. Imorgon blir det tidig födelsedagsfrulle innan jag ska iväg en sväng och fota bröllop/dop innan släkten kommer vid 4 för kalasande. Såå, en väldigt full dag med andra ord :)

Fredag!

Äntligen fredag!! Har en riktigt välfylld helg framför mig och har verkligen kickat igång denna fredag i 190. Började med ett discopass på gymmet följt av 5km på löpbandet. Sen hem och städa i 2 timmar och sitter nu och letar recept till helgens kalasande. Har hittat tårtan jag ska göra nu och ska bara kolla upp lite kakor och annat. Sen blire en snabb tur till Center syd för att handla en flaska vin och något nytt att ha på mig under kvällens utgång. Ska bli riktigt skoj att komma ut och festa lite då det verklige var ett tag sedan. :)

Underbar vårdag

Jäklar vilken fantastisk vårdag vi har haft det idag. 19 grader och sol och jag har hoppat runt i klänning hela dagen. Jag möte upp martin i lund vid halv 12 och vi gick och la oss i stadsparken en stund och bara njöt av livet. Sen blev lite rundvandrig i Lund och tittade på lite allt möjligt och fick i oss lite käk. Just nu sitter jag och planerar ihopa morgondagen och torsdagen lite och känner mest att det kommer bli full rulle haha. Men synd att klaga när livet är så fint!:)

Joggning och Yoga

Har precis kommit ur en lång varm dusch och gjort mig iordning för dagen. Ska iväg och njuta av solen och vårvärmen om en stund. Har faktiskt redan tjuvstartat med det då jag började dagen med att jogga bort till gymmet för en timmes Yoga. och jäklar vad skön den timmen var, kändes att det verkligen behövdes och jag hade önskat att jag faktistk kunde få in en timme i veckan med det. men de tiderna de ligger på gymmet fungerar tyvärr intre riktigt ihopa med mitt schema vanligtsvis..
 
Igår var jag iväg på Body Combat och fick till ett riktigt jäkla bra pass. Kände mig stark och pigg och jag börjar känna att kroppen verkligen svarar på träningen som den görs nu. Det börjar även synas lite nu och jag tog och jämförde en bild från igår till en för en vecka sedan och lite har det faktiskt hänt.  Fortsätter det såhär så är jag i sommarformen snart! :)

2015-04-20

Helgen har varit helt perfekt och jag har spenderat den mesta av tiden med att njuta av livet. Drog ner temopt på både träning och allt annat två dagar och det behövdes. Idag känns kroppen pigg och jag känner mig redo för ännu en vecka och det känns att den nya kursen verkligen är påväg att komma igång nu. 
 
Idag ska jag ha försst 2 timmars dans och sedan en föreläsning och det känns rätt lagom för en måndag. Ikväll har jag bokat både ett gritpass och Combat så lär ju sova helt fantastiskt bra inatt haha. Kanske bra att det är Yoga imorgon bitti så man får sträcka ut sig lite igen!

Discofredag

Kom hem från dagens första träningspass för en stund sedan och även idag kändes det riktigt bra trots en dödlig träningsvärk i framsidan av låren från igår.. Kommer knappt upp för trappan haha. Tanken var egentligen spinning men jag avbokade den och körde armar istället och det var rätt gött att få pumpa på lite. Det ä ju ändå discofredag! Avslutade med 5km på crosstrainern på 15 min så staplade ut från gymmet rätt svettig om man säger så.  
 
Nu ska jag ta det lugnt en stund och läsa lite kursliteratur innan martin kommer och ska kolla Game Of Thrones med mig. Och längta tills dagens första måltid som kommer tas in 12.. Bara två timmar kvar nu juu!! Även om jag är lite hungrig är det inte alls så illa som jag trodde det skulle vara. Får hoppas att det inte blir tuffare med tiden ;) 
 

Periodisk Fasta

Har suttit en del och läst på om periodisk fasta och är ritkigt sugen på att testa. har läst så väldigt mycket bra om det och efter som det är en diet som inte innebär att man måste utesluta någon del av kostcirklen så tilltalar den mig. Så har lite funderingar på att köra en månad och se vilka resultat man får. Ger det inget så är det bara att hoppa av men en månad  kan det lätt vara värt om man får de resultat som folk verkar få. Tänkte ta och lägga mitt ätar fönster mellan 12-20  för de dagar vi är i skolan hela dagen är det då vår lunchtid brukar ligga helt enkelt. Tror det kommer ta ett tag för mig att ställa om mig men jag tror det kan ge en del. Så jag kör igång imorgon och testar en månad framöver och ser vad som händer. Vill någon läsa på mer så rekomendar jag denna artiklen :)
 
 
 

10 000 meter!

Började dagen med att sova till halv tio då jag vaknade pigg och utvilad. En lätt frulle i magen senare och med en celsius i handen bar det av till gymmet. Lyckades till min stora lycka äntligen hitta den nya päronsmaken i Kävlinge igår efter några veckors letande, och herre jävlar vad god den var. Smakar precis som päronsplitt. Så blir nog en tur dit senare för att köpa på mig någon till. Men i alla fall det bar av till gymmet för lite konditionsträning som satt så jäkla bra idag. Benen kändes pigga och målet var en fördriva en timme där, inte direkt något mål hur långt jag skulle ta mig. men kände rätt snabbt att benen och kroppen var med på noterna så när 5km var avklarade bestämde jag mig för att försöka hinna en mil strax över en timme, typ runt 1.10 blev planen. Har bara tagit mig igenom en mil någon få gång innan och det var typ ett år sedan. Men när jag hade 2 km kvar så ökade jag hastigheten för jag ville att det skulle gå snabbare och jag hade lite extra energi kvar. Så strax över en timme paserade jag 10km och jäklar vad skönt det kändes. Att jag faktiskt orkade det efter en period med halvtaskig träning och extremt lite konditionstärning. Så målet nu är att springa en mil på 55min innan sommaren. Sen får vi se hur det går med det haha!
 
Nu ska jag strax sätta mig och plugga en del, tänkte börja med lite allt möjligt så man sitter sitta med allt i sista minuten denna kursen. Hade varit trevligt om man kunde minimera stressen så mycket som det bara går denna kursen :) ikäll ligger det ett grit pass och väntar och jag är sådär riktigt taggad trots att det kom hem från gymmet bara för någon timme sedan. Älskar denna känslan!! :)

2015-04-15

Kom precis hem från ett dubbelpass på gymmet och är på riktigt bra humör, som alltid efter jag har tränat. Älskar att energin i kroppen äntligen är tillbaka. Att få använda kroppen och verkligen köra slut på den ger en riktigt härlig känsla. Har börjat jobba på sommarformen och att vi har så mycket fysisk aktivitet hjälper ju till en hel del på den fronten :)  Imorgon har vi en ledig dag och även så på fredag. Så imorgon ska jag träna både på morgonen och kvällen och sedan påbörja en del skoluppgifter och börja läsa allt som ska läsas. Men det ska bli riktigt skönt med en lung dag för mig själv, att få göra allt i min takt och inte behöva tänka på tider hit och dit. 
 
Nu ska jag kolla det sista av greys anatomy och sen blir det nog sovdags rätt tidigt. ♥

Innebandy

Tjenixen!
Jag sitter just nu på stationen i Lund och väntar på att Martin ska bli klar med ett möte. Har haft en dag i skolan som har innehållit mycket rörelse om man säger så. Vi började med en föreläsning om bollspelsteori och sedan efter det hade vi två timmars innebandy. Efter det körde några stycken av oss en halvtimmes badminton innan vi begav oss tillbaka. Har haft riktigt skoj och det har kännts som det har gett väldigt mycket :)
 

Grit Strength

Herrejävlar vad skönt det var att träna. Åkte dit en stund innan för att ställa mig på löpbandet en stund innan passet och averkade 3km på det. En början på vårens all konditionsträning, just nu är jag rätt sugen på att ut och springa innan skolan imorgon. Men det betyder så klart en jäkligt tidig morgon. Så får fundera på det haha :) Men tillbaka till idag,  Grit var ett bra tag sedan jag körde sist. Typ ett år. Men det är riktigt skoj med dödligt jobbigt, en halvtimme från helvettet. Men man mår sådär kanonbra efteråt. Kickstartat igång veckan nu och både humör och motivation är på topp! 
 

2015-04-13

Kursens första tenta är avklarad och även en HLR-utbildning. En föreläsning utöver det och det känns som denna måndag har pågått i en evighet nu.. Så skönt att landa lite på soffan nu med andra ord. Kvällens planer är för tillfället rätt få men jag känner för att träna och är just nu lite sugen på att boka in ett grit pass. Kommer vara dödensdödsjobbigt men det är ju bara en halvtimme haha.. Ska fundera lite på det tror jag! 
 
Har förövrigt haft en supermysig helg med picknick och glassmys.  Och kanske lite fika utöver det men nu är det verkligen dags att lägga på ett kål med att komma i sommarformen. Så måste få igång träningen bra igen nu när jag är helt återställd från all sjukhet och annat. Så det är bara att köra. man kanske ska gå in och boka passet så det inte finns någon återvändo?!

Mark of the triangle

Har haft en sådan där riktigt mysig och bra dag. Vi satte oss i stadsparken i Lund och njöt av solen och hur underbart är det inte att det gick att sitta i bara linne? Love it. Vi satt där och käkade lite, drack kanske någon liten öl och lapade sol.  Efter en stund i Lund fick jag dra vidare till Malmö för att plåta Outtrigger och Evergrey och herre jävlar vilken kväll. Evergrey hade sådant helt fantastiskt bra ljus och bjöd på en riktigt galet bra show. Sådant underbart liveband.  Längtar redan riktigt mycket tills jag får se dem igen i sommar!!
 
Just nu sitter och laddar in bilderna i datorn så jag ska kunna redigera snabbt och smidigt imorgonbitti. Egentligen var tanken att jag skulle sätta mig med det nu men jag orkar verkligen inte.. Så det blir att sätta ett alarm och köra gärnet!

Solig fredag

 
Sådant underbart vårväder vi har idag och tydligen ska det hålla i hela helgen. Så idag åker skinpajen på för nu får det allt räcka med vinterkläder!  Har redan varit vaken några timmar även då jag är ledig idag. har varit med mamma en sväng in till landskrona på morgonen och kom hem igen för en stund sedan. Har precis städat och fixat lite och även börjat kolla mer ingående på kursliteraturen till kursen som pågår just nu. Har faktistk lyckats hitta det mesta på skolan bibbla och reserverat det, så så länge allt går som det ska där så behöver jag nog inte köpa en enda bok i denna kursen heller! :) kanske är några som är bra att ha sedan, men får ta det när pengar inte är ett så stort problem som just nu!
 
Jag ska snart ta och fixa lite mer och runt lunch typ ska jag inte till Lund för att glassmysfika med Martin och njuta av våren. ikväll är det konsert och Evergrey som gäller så det pumpas på flitigt hemma i högtalarna.  Ska bli riktigt skoj och jag är taggad.  Ska även ta och göra mitt val av andra ämne idag och det lutar mot historia. Så de kommade 2 åren är det det jag kommer studera och sen de 2 sista går vi tillbaka till idrotten.  Helt sjukt att hela första året snart ha gått. Men tiden går snabbt när man har roligt och mycket att göra haha!

9 månader <3

Har haft en riktigt bra dag idag. Gick bara till 12 och när jag slutat träffade jag upp Martin i Lund för att fira att vi varit tillsammans i nio månader idag. Vi skulle egentligen käkat på ett annat ställe men hade glömt kolla upp öppettiderna (klantigt..) så det blev att traska vidare till ett Thaimatställe istället som också har riktigt bra mat. Där åt vi oss äkligt mätta och tog sedan en runda på stan innan det blev en tur till Essperesshaus för lite fintkaffe och att sitta och njuta av livet. Så underbart bra dag och har varit riktigt mysig. 
 
Jag kom hem för ungefär en timme sedan och har nu suttit och fixat en uppgift som ska in imorgon och även satt ihopa en spellista inför fredagens plåtning av Evergrey så jag kan tagga till riktigt ordentligt. Ska bli så skoj att både se och plåta dem igen, ett tag var de faktisk ett av mitt favoritband! 

Påsken

Påskhelgen börjar lida mot sitt slut och jag har spenderat den mesta tiden på soffan dålig faktiskt.. Missade påskmiddagen och har inte orkat mycket alls tyvärr. Imorgon drar nästa kurs igång ordentlig så jag hade önskat att jag hade hunnit få njuta lite av ledigheten innna det. Men nu är det full rulle ända fram till sommaren så det är bara att tuta och köra.  Idag känner jag mig bättre och fick i mig lite mat igår se det gör att jag har lite mer energi idag, så det gillas. man kanske kan få njuta lite av vårsolen idag.